Myggbett

På hösten och vintern blir jag torr och finnig i mitt annars perfekta ansikte. För ett par veckor sedan stod jag och bakade pizza med Alicia. Mitt under utkavlingen frågan hon: "varför har du så mycket myggbett i ansiktet Magdalena?". "Det är finnar Alicia" svarar jag. "Jaha".

Ha?!

Askonstig grej som hände igår innan glögg och vindrickandet.

Klockan är halv tio på förmiddagen(på lördagar räknas det som morgon). Ned för sjukhusbacken flyger jag och min cykel. Jag ser en joggare. Han är inte klädd på ett riktigt sätt. Han bär endast T-tröja och kortbraxer. Det är kallt ute, vinter. Mannen är barfota, han joggar utan skor. Jag glor. Antar att han har rymt någonstans ifrån. Jag vågar inte fråga honom om han är galen. Jag trampar vidare

Gravidgympa.

Jag och Cecilia beslöt oss av olika anledningar för att testa ett vattengympapass som Friskis&Svettis håller i. Glada och förväntansfulla cyklade vi i höstmörkret till fyrishov badhus. Nostalgiska klev vi in i omklädningsrummet 40min innan passer började och tio minuter senare var vi barn igen. Vattenruschkanorna, bubbelpoolen och de flytande plastprylarna roade oss i tio minuter och sedan gick resterande dötid åt att beundra en simhoppare som utförde diverse fantastiska konster. Simhopparen hade även två små bröder, de flög som små vantar på trampolinen och var genomgående sladdriga i sitt genomförande.

Fem minuter i åtta begav vi oss till den lite varmare vattengympabassängen. Till en början kände vi oss mycket ensamma där, men snart rultade det in mer folk. Det var bara så att alla var gravida, alla utom just jag och min syster. Vi undrade förstås om vi kommit fel men beslöt oss för att gravida personer går på vattengympa, det är bra för dem. En tjockmagad kvinna frågade elakt om vi skulle vara med, "jaaaa....." svarade vi lite tveksamt. Musiken satte igång och en storbystat ogravid instruktör visade hur vi skulle andas och röra oss i vattnet. Efter en halvtimme av gympande kom den gråhåriga svettiga damen fram till oss och påpekade att vi då inte såg särskillt gravida ut. Nähä tänkte vi, glada för att vi inte såg gravida ut men dock lite ledsna över att vi inte verkade välkomna.

Skamset tog vi oss upp på land, arga och förvirrade över att ingen informerat om gravidtvånget på friskis vattengympa. Vi bestämde att vi allt skulle klaga i receptionen dagen därpå.

När vi begav oss ut mot omklädningsrummet insåg vi vilket hemskt misstag som skett. På äventyrsbadet kryllade det av skuttande friskis&svettis-medlemmar utan gravidmagar. Det var alltså här vi skulle befunnit oss.

En lång stund övervägde vi att lämna våra handukar på gravidgympan och istället torka oss med ett klädesplagg. Men till sist tog jag mod till mig och rusade in, slet åt mig handdukarna och flydde till duscharna. Bustustunden som vi sett fram emot flera dagar förvandlades till ren skräck. Vi satt där nakna och livrädda för att arga gravida kvinnor skulle komma och kasta elaka ord samt knuffa oss med deras stora magar.


WOOOW KALAS!

Spikmatta.

Läste någonstans att spikmattan är årets julklapp(Jag tycker att den där mattan verkar hård sa Emilia angående ämnet). Jag beslutade mig i alla fall för att ge den här mirakelmattan en chans att bota ångest, depp, trötthet och sömnproblem. Sjukgymnast-mormor lånade gärna ut sin och en tillhörande instruktionsbok, för man kan inte bara lägga sig på den hur som helst. Laya programmet är 80(!!!) minuter långt och ska "hela på djupet" samt "avlägsna djupa spänningar och emotionella blockeringar". Vem har lust och tid att vila sina kroppsdelar på vassa plastpiggar i nästan en och en halv timme?!? Inte jag.

Mattan placerade jag i soffan och spenderade 10 smärtsamma minuter på den innan jag gav upp. Efteråt kände jag mig solbränd och såg även ut som om jag spenderat en heldag i solen liggandes på mage. "Vid behandlingen frisätts stora mängder endorfiner och lugn-och-ro hormoner(vilka nu det är)" står det, men jag kände inga endorfiner. Den ska tydligen användas regelbundet för bästa resultat så jag ska ge den här mattan en stund om dagen.


By the way!

Har ni sett på lokalnyheterna eller läst UNT idag så vet ni att två grisbönder har blivit anmälda för vanvård. HELT rätt! vanvårda svinen så de får bölder och sår, släng dom levande i kokande vatten (bra bedrift scan) och sen käkar vi upp dom! KORV är göttigare än glada, levande grisar!

Trött tjej dricker kvällste

Är jag trött? Ja

Jag var på ett sånt där skivstångspass på friskis idag. En halvsnygg instruktör visade jobbiga och kluriga rörelser vi skulle göra SAMTIDIGT skulle vi bära en sån där tyngdlyftningsstång. Han sa att alla var duktiga men jag märkte att han skrattade när jag försökte värma upp. Det är svårt för mig att få min kropp att göra lika som någon annans. Hur som helst så har jag haft spagettiben i åtta timmar, HÖJDARE!

Jag gjorde ett besök hos mina lite yngre vänner. Ett gäng BRATZ plockades fram för att lekas med. BRATZ är barbiedockor med stort huvud, enorma läppar, alien-ögon och sytråds-midja och groteska, avtagbara fötter. "Oj, är dom inte fula?" frågade jag. "Nej det ska vara så" blev jag svarad. Jag fick till råga på allt den fulaste av de fulaste dockorna att klä på och av, trots att jag är störst.




Jag och min BRAT Gertrud.


Gertrud på frisörsalongen med BRAT-kompisen Åsa


Förövrigt är jag impad av dessa BRAT-uppfinnare. Uppfattar de att människor ser ut på det här viset eller ska de kanske inte alls föreställa människor utan någon sorts halv-djur-halv-människa?! Kanske en varelse från en annan planet var Gertruds förebild. Eller är det i själva verket det där så kallade "kvinnoidealet" som spökar? Gert is the ideal!

Jag fixar så himla bra.

Värsta fixartjejen här. snickrade ihop pappas taxibraller i helgen med nål och tråd - kände mig som en skräddare. klädde om en ful skrivbordsstol så att den blev fin - funderade på att byta karriär till möbelfixare. Byggde en sänghimmel, den trillade ner efter två dagar, satte upp den igen - fick för mig att jag var oövervinnerlig.


Fortfarande tisdag.

Det är alltså fortfarande tisdag och jag verkar inte komma undan denna värdelösa novemberdag.

Den romatiska och vuxna Fredrik kostade på sig att sända mig ett sms där han skrev "Hoppas att du har det bra din bajskorv". Jag har det lagom bra med min härliga hemtenta och två gamla soppåsar som jag inte orkar gå iväg med.

Fredrik, hoppas att du har det bra i er nerspydda våningssäng!



Mina sommarfötter

Äckliga tisdag.

Igår tog jag fel pjucks på friskis, pinigt. Det var fel färg och fel storlek men jag satte på mig dem trots det, inte så konstigt.

Nu försöker jag gömma mig för den här hemska tisdagen. Många grå måsten som ska utföras.

Jag är fattig, blek och trött för stunden. Fattigheten avtar lite imorgon förstås (CSN!!!), blekheten och tröttheten hör till den här hopplösa hösten.

sexy poop

Igår var min syster på maskerad. Vi funderade länge på vad hon skulle klä ut sig till på detta animalparty. Till sist fick hon låna en björndräkt av en kompis, kompis som skulle levereras till henne på festen. Då vi inte sett kostymen och bara fått beskrivningen "överall med svans"(vi funderade över huruvida björnar har svans) så beslöt vi att gemensamt bygga ett björnhuvud. Av min pälsmössa, en pälskrage från fars jacka, ett diadem och en häftapparat konstruerade vi ett mangefikt komplement till överallen.

När dräkten levererades visade det sig dock att det var en brun lejonkostym med svans det handlade om. Inte helt lyckat.

Jag själv satt och stickade på min halsdauk framför idol och knaprade salta pinnar (torraste snackset ever, men det var Evelina som propsade på att inhandla dessa). Mitt liv är avundsvärt!




I'm back!

Jag påbörjar åter mitt bloggande efter ett antal förfrågningar. Ytterligare en anledning är att min (inte fullt lika bra) andra hälft har fått för sig att dra iväg till någon risig skidort där han ska bo med tre andra grabbar i en skabbig lägenhet och arbeta som diskare på något halvtaskigt hamburgehak. Tydligen ska de ägna sig åt skidåkning(vilket man snabbt tröttnar på för övrigt), öldrickning och ragga på nästan snygga tjejer i fem månader.

"Va kul!" säger alla när Fredrik berättar om dessa planer. inte jag. VAD TRÅKIGT FÖR DIG ÄLSKLING! Jag själv stannar där jag är för att uppleva den något grå men dock vackra svenska vintern. Under den här marginella tiden som vi spenderar på olika håll är tanken att Fredrik ska kunna uppdateras om mitt liv genom den här bloggen.

Nu sitter han på ett flyg till Geneve och dricker frukostölen. Jag här ätit fin frukost; hårkokt ägg(emilia dricker sina "kokta" ägg, inte OK) med kalles, apelsin, knäckebröd med paprika och gurka, halv kopp kaffe samt två tända ljus. ingen öl.





RSS 2.0